Beznadziejne pączki babci Anieli

Jeśli ze śniadania zostało trochę serków waniliowych, zawsze możesz skusić się na błyskawiczne beznadziejne pączki babci Anieli. Do pączków wystarczą:

  • 2 serki waniliowe (polecam deserek firmy Jana, 2x125g)
  • 2 szklanki mąki (najlepiej tortowa)
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • litr oleju  ryżowego
  • cukier puder

W garnku należy zagrzać olej. Olej będzie gotowy, kiedy wkładając do niego drewniany patyczek- pojawią się bąbelki. Następnie wymieszać wszystkie składniki. Kiedy olej osiągnie odpowiednią temperaturę, dużą łyżką wrzucać „kulki” z ciasta. Pączki smażyć po kilka sztuk przez parę minut (aż się zezłocą). Usmażone pączki ułożyć na ręczniku kuchennym. Kiedy przestygną, oprószyć je cukrem pudrem.

Smacznego!

p.s. beznadziejne= bez nadzienia:-)

                                                                                                         Tomek