Jajka faszerowane tuńczykiem i rukolą

Jest to pyszna wiosenna przekąska, która uatrakcyjni każde śniadanko lub imprezę ze znajomymi.

 

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • 2 garści świeżej rukoli
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

 

Ugotowane jajka wkładamy do zimnej wody, a następnie obieramy. (Ja obrałam swoje łyżką, dzięki temu skorupka od razu idealnie zeszła)

Jajka przekrawamy na połówki i wyciągamy żółtka. Do miski wrzucamy odsączonego tuńczyka, żółtka, pociętą rukolę, majonez, sól i pieprz. Wszystko odrobinę ugniatamy widelcem. Z gotowej papki formujemy kuleczki (Wilgotne ręce ułatwiają sprawę) i układamy je w białkach.

Jajka podajemy z sałatą i listkami rukoli.

Przepis pochodzi z Kwestii Smaku.

Kasia