Kurczak z Chorizo i serem Manchego

Może i nie wyszło to danie zbyt piękne, ale muszę Wam powiedzieć, że Ten kurczak naprawdę robi wrażenie! Był przepyszny! I chyba nie muszę dodawać, z czyjego był przepisu bo i tak wszyscy wiedzą:-)

Tak, tak.. uległam kampanii reklamowej Lidla i dobrze mi z tym! Hihi

Bardzo mi się spodobał pomysł, żeby Pascal z Okrasa gotowali, bo baaaaardzo ich lubię i miło się na nich patrzy:)

 

W tym pojedynku jak dla mnie wygrał Okrasa i dlatego też udaliśmy się z Tomaszem na zakupy po potrzebne składniki. Nie mam pojęcia czy faktycznie wyszło „ok.19,99zł” bo zrobiliśmy nieco większe zakupy;p Domyślam się, że cenowo wyszło jednak trochę więcej z uwagi na to, że wg przepisu potrzebowałam np. jedynie 50g sera, a opakowanie zawierało 250g… . No ale cóż. Resztę wykorzysta się do czegoś innego…

 

Jeśli chodzi o przygotowanie całego dania… Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu, ale kuchnia po przygotowaniu obiadu nie wygląda już tak idealnie jak na filmie:-). I jeszcze jedna sprawa: trzeba koniecznie mieć mega ostre noże! Mieliśmy sporo problemów przy robieniu kieszonek, no i potem już nie daliśmy rady tak piknie wyporcjować mięcha do prezentacji:-/

Salsa również była pyszna, a dodatek cytryny zarówno do niej jak i do mięcha, duuużo zdziałał. Danie było mega aromatyczne!

A do tego ta bazylia…Mmmm…

 

Zabawa była przednia i już się nie mogę doczekać kolejnych pomysłów chłopaków!

Przepis wraz z filmem znajdziecie tutaj.

Kasia