Makaron z masłem czosnkowym i pietruszką

makaron z masłem czosnkowym

W środy mam zwykle czas dla siebie. Tomek je obiad w pracy, a ja zazwyczaj  robię coś na szybko. Tym razem padło na proste, makaronowe danie.

Jest to obiad tylko i wyłącznie dla tych, którym nie straszny jest zapach czosnku i nie muszą mieć kawałka mięcha na talerzu.

Danie robi się szybciej, niż zajęło mi przygotowanie tego postu:-)

Składniki:

  • makaron
  • olej czosnkowo- bazyliowy (może być zwykły)
  • miękkie masło
  • ząbek czosnku
  • trochę pietruszki
  • sól, pieprz

Nie podaję proporcji, bo to danie jest przygotowywane ‚na oko’.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

/pomysł na obiad pochodzi z książeczki ‚Z kuchennej półeczki:kuchnia włoska”/

Masło połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pokrojoną drobno pietruszką.

Tak przygotowane masło połączyć z gorącym makaronem.

Kasia