Pasta jajeczna z paluszkami surimi

pasta z paluszkami surimi

Święta minęły. Czuję się 2 kilo szczęśliwsza! Jedzenia było ogrom, tym bardziej, że działaliśmy na 3 fronty- niedzielne śniadanie w Zielonej Górze z ‚tutejszą’ rodzinką, poniedziałkowe spotkanie w Głogowie z ‚tamtejszą’ rodzinką i wtorkowe kawkowanie z niedzielną rodziną… .

Było mnóstwo ciast, deserów i potraw wytrawnych.

Zacznę od pasty, która… niestety przypadła do gustu tylko mi… . Od czasu do czasu jadam surimi, chociaż ich skład mnie lekko przeraża, ale co tam… Raz na jakiś czas można trochę ‚E’ pojeść;p

Pasta bardzo smakuje w połączeniu ze świeżą bułeczką i masłem. Polecam ją wszystkim lubisiom surimi!

Jest to przepis podpatrzony u Moni.

Składniki:

  • 250g surimi
  • 4 jajka ugotowane na twardo i przestudzone
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy chrzanowej
  • pół natki pietruszki
  • szczypta suszonych płątków chili
  • sól, pieprz

Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj. Nie chciałam, żeby to była gładka papka, więc nie blendowałam do samego końca.

Spróbuj i w razie czego posól i popieprz.

Podawaj z pieczywem.

Kasia