Sos tatarski

sos tatarski

Wymyśliłam sobie, że na święta Wielkanocne muszę koniecznie zrobić sos tatarski. Taki mój. Po swojemu.

I co usłyszałam od Tomka?

‚NIE! Najlepszy sos tatarski robi moja mamusia. Możesz sobie potem wziąć od niej przepis:-)’

Wr.

No to wzięłam. Faktycznie był pyszny!

Składniki:

  • słoiczek marynowanych grzybków
  • 5 ogórków kiszonych
  • 3 lub 4 ogórki konserwowe (w tym roku wyjątkowo z chili)
  • 1 cebula
  • łyżeczka cukru
  • sól, pieprz
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek jogurtu greckiego

 

Grzybki, ogórki i cebulę drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać majonez i jogurt. Doprawić do smaku.

Kasia