Racuszki z bananami

racuszki z bananami (2)

Tym razem proponuję małą zabawę:

Z jakiego bloga pochodzi ten oto przepis?  (podwoiłam tylko ilość składników, bo barardzo lubimy racuszki:-)

Odpowiedzi wpisywać należy w komentarzach.

p.s. nagród w tym konkursie brak;p

p.s.2.autorka przepisu nie może brać udziału w zabawie;p

!!!Kto pierwszy ten lepszy!!!

UAKTUALNIENIE: przepis znalazłam u Domi w kuchni!

Składniki:

  • 450g mąki pszennej
  • 6 łyżek cukru trzcinowego
  • 7 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 440ml mleka
  • 2 jajka
  • 6 łyżek masła (roztopionego)
  • 2 miękkie banany
  • garść rodzynek
  • pół łyżeczki soli
  • olej

Przepis prosty jak drut:

Do jednej miski wrzucacie suche składniki, czyli: mąkę, cukier, proszek i sól.

Do drugiej mokre, czyli: jajka, mleko, masło i rozdziabdziane banany.

Suche składniki wrzucacie do mokrych i miksujecie. Dodajcie rodzynki i wymieszajcie.

Patelnię trzeba rozgrzać, wlać ciut oleju, ciasto nakładać chochelką. Racuszki smażyć na złoto z dwóch stron.

Podawać na ciepło, ze szklanką mleka i sosem czekoladowym….

Z podanego przepisu wyjdzie ok. 40 racuszków.

Kasia

racuszki z bananami (1)